Redea
Natječaji

KREATIVNI INOVATIVNI LABORATORIJ 2025

Objavljeno 24.10.2024

U okviru međusektorskog potprograma otvoren je poziv za Kreativni inovativni laboratorij 2025 s rokom za predaju projektnih prijedloga 24. travnja 2025. godine u 17:00 CET. Tim pozivom, Komisija će podržati projekte koji dizajniraju, razvijaju i/ili šire inovativne alate, modele ili rješenja primjenjiva u europskom audiovizualnom i drugim kulturnim i kreativnim sektorima.

Poziv ima za cilj odgovoriti na strukturne i tehnološke potrebe kulturnog i medijskog sektora kako bi se održao korak s okruženjem koje se brzo razvija, osnaživanjem inicijativa koje mogu imati širok učinak. Također, želi se podržati projekte koji dizajniraju, razvijaju i/ili šire inovativne alate, modele ili rješenja primjenjiva u europskom audiovizualnom (AV) i drugim kulturnim i kreativnim sektorima (CCS) kako bi se poboljšala njihova konkurentnost i otvorio put više prema ekološkim praksama. Podrška će stoga omogućiti organizacijama da iskoriste mogućnosti koje nudi razvoj umjetne inteligencije, virtualnih svjetova i drugog. Poziv je zamišljen i kao prilika za razmišljanje izvan okvira i testiranje novih ideja. Od jednostavnih, ali korisnih rješenja do složenih modela, Komisija poziva na dostavu prijedloga s ambicijom pilotiranja ideja s potencijalom promjene kreativnih industrija.

Raspoloživi proračun iznosi ukupno oko 5 milijuna eura i bit će raspoređen na nekoliko odabranih projekata u trajanju od 24 mjeseca sa stopom sufinanciranja od 70 % ukupnih prihvatljivih troškova.

EACEA online info sesija

EACEA organizira online info sesije na kojima predstavlja pozive iz Međusektorskog potprograma, a online info sesija s temom Kreativno inovativnog laboratorija održat će se u četvrtak 16. studenog 2024. s početkom u 11:30. Pristupanje online info sesiji nalazi se na ovom linku, dok registracije nisu potrebne.

IZVOR: Kreativna Europa Kultura

Skip to content