Redea
Natječaji

NOVI EUROPSKI BAUHAUS – OTVORENI POZIVI

Objavljeno 08.08.2024

Objavljena su dva nova poziva kojima EU građane poziva na podnošenje projektnih prijedloga za suočavanje s izazovima u područjima klimatskih promjena, urbane mobilnosti, hrane i proizvodnje.

  1. „Connect NEB“

Svrha ovog poziva je podržati rješenja i inicijative koje odgovaraju na izazove s kojima se suočavaju urbana, peri-urbana i ruralna područja, a sadrže tri temeljne NEB vrijednosti: održivost, uključivost i estetiku.

Raspoloživa sredstva: najviše 15.000 EUR po projektu i minimalno 20 % sufinanciranja po projektu

Natječajna dokumentacija

Više o pozivu možete pogledati na online info webinaru.

Rok za prijavu: 26. rujna 2024.

  1. „Co-create NEB“

Prijedlozi za ovaj poziv trebali bi se usredotočiti na nova rješenja za poticanje transformacije urbanih, peri-urbanih i ruralnih područja. Svrha poziva je podržati projekte koji omogućuju građanima i zajednicama da osmisle zajedničke javne prostore na način kojim će ih približiti prirodi, izgraditi zajednički osjećaj pripadnosti i zadovoljiti lokalne potrebe građana.

Raspoloživa sredstva: najviše 45.000 EUR po projektu i minimalno 25 % sufinanciranja po projektu

Natječajna dokumentacija

Prijavitelj treba biti zajednica ponuditelja koja uključuje 2-4 partnera od kojih je najmanje jedan grad, regija ili općina.

Rok za prijavu: 10. listopada 2024.

Ovdje se možete prijaviti za zajedničko druženje NEB partnera („Co-Create NEB matchmaking session“) koje će se odžati 10. rujna 2024., 11:00-12:30 h.

Skip to content