Redea
Natječaji

OBJAVLJEN POZIV NA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA „IZGRADNJA, REKONSTRUKCIJA I OPREMANJE SREDNJIH ŠKOLA“

Objavljeno 31.05.2024

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje srednjih škola“ koji se financira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Predmet Poziva je ulaganje u izgradnju, rekonstrukciju i opremanje srednjih škola kako bi se povećao obuhvat gimnazijskim programima.

Svrha Poziva je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje obuhvata gimnazijskim programima.

Prihvatljivi prijavitelj je jedinica regionalne (područne) samouprave – županije i Grad Zagreb kao osnivači javnih ustanova koje obavljaju djelatnost srednjeg obrazovanja.

Partneri na ovom Pozivu mogu biti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i/ili Republika Hrvatska i/ili javne ustanove koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja i druge javne ustanove čiji je osnivač jedinica lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave i/ili Republika Hrvatska, a čije će se postojeće građevine ili zemljište koristiti za povećanje obuhvata gimnazijskih programa.

Prijavitelj može podnijeti više projektnih prijedloga – jedan projektni prijedlog može se odnositi na investiciju u građevinu jedne srednje škole u pojedinom gradu ili općini na području prijavitelja.

Financijska alokacija – ukupan iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 75.253.832 EUR.

Najniži iznos bespovratnih sredstava po projektu je 100.000 EUR, najviši iznos bespovratnih sredstava po projektu je 20.000.000 EUR, a prema određenim kategorijama ulaganja.

Kategorije ulaganja mogu biti:

Modernizacija i opremanje min. 1 učionice kako bi se dobio dodatni prostor za provođenje gimnazijskog obrazovanja,

Izgradnja i opremanje min. 1 učionice ili

Rekonstrukcija i opremanje min. 1 učionice.

Projektni prijedlozi mogu se podnositi od 3. lipnja 2024., a zaključno s krajnjim rokom podnošenja do 6. kolovoza 2024.

Više informacija o Pozivu OVDJE.

 

https://fondovieu.gov.hr/pozivi/111

Skip to content