Redea
Natječaji

INOVACIJSKI VAUČERI ZA MSP-OVE

Objavljeno 15.05.2024

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je objavilo poziv na dostavu projektnih prijedloga „Inovacijski vaučeri za MSP-ove“ u okviru Programa konkurentnosti i kohezija 2021.-2027.

Cilj Poziva je prijenos znanja od strane znanstveno-istraživačkih organizacija (ZIO) u vidu ugovornog pružanja usluga MSP-ovima za troškove testiranja, ispitivanja, demonstracijskih aktivnosti, kao i korištenja stručnih tehničkih znanja za potrebe inovativnih procesa i komercijalizacije inovacija, odnosno područje: Istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije.

Iznos potpore koji se može ostvariti putem ovog Poziva je od 2.000 Eura do 10.000 Eura.

Prihvatljive su aktivnosti namijenjene inovacijama koje rezultiraju novim proizvodima, uslugama ili procesima koji su novost u ponudi poduzeća i/ili novost na tržištu:

  • Testiranje proizvoda, usluge ili procesa,
  • Ispitivanje proizvoda, usluge ili procesa,
  • Demonstracijske aktivnosti,
  • Stručna i tehnička znanja u svrhu razvoja proizvoda, usluga i procesa.

Prihvatljivi prijavitelji su pravne ili fizičke osobe mikro, mali ili srednji poduzetnici (MSP), sukladno definiciji veličine poduzeća utvrđenoj u Prilogu I. Definicija malih i srednjih poduzeća Uredbe o općem skupnom izuzeću.

Rok za prijavu: od 10. lipnja 2024. od 11 sati do iskorištenja sredstava.

! Virtualna radionica za  poziv na dostavu projektnih prijedloga “Inovacijski vaučeri za MSP-ove” održat će se u četvrtak 23. svibnja 2024. godine s početkom u 13:00 sati.

Više informacija o samom pozivu i radionici možete pronaći ovdje.

Skip to content