Redea
Natječaji

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA DODJELU SREDSTAVA IZ PROGRAMA POTPORE ZA UNAPREĐENJE UVJETA STANOVANJA MLADIH POLJOPRIVREDNIKA ZA 2024.

Objavljeno 13.05.2024

Ministarstvo poljoprivrede objavilo Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za dodjelu sredstava iz Programa potpore za unapređenje uvjeta stanovanja mladih poljoprivrednika za 2024.

Cilj Programa potpore za unaprjeđenje uvjeta stanovanja mladih poljoprivrednika za 2024. godinu je mladim poljoprivrednicima koji žive u jedinicama lokalne samouprave (JLS) koje su donijele program potpore za unapređenje stanovanja mladih obitelji, omogućiti dodatnu potporu za mlade poljoprivrednike za kupnju, izgradnju ili rekonstrukciju objekta za stanovanje. Ovom potporom želi se doprinijeti odluci mladih obitelji koje se bave poljoprivredom da ostanu živjeti u ruralnom području i proizvoditi hranu, te pružati usluge svog poljoprivrednog gospodarstva u tom području.

Prihvatljivi korisnici ove potpore su jedinice lokalne samouprave koje su u svojim proračunima za 2024. godinu osigurale financijska sredstva za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji na selu i donijele program potpore za unapređenje stanovanja mladih obitelji.

Krajnji primatelji potpore iz ovog Programa jesu mladi poljoprivrednici koji su zadovoljili uvjete propisane u programima JLS za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji na selu te koji zadovoljavaju sljedeće uvjete:

  • upisani su u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva
  • nositelj poljoprivrednog gospodarstva nije stariji od 40 godina u godini podnošenja zahtjeva.

Krajnji rok za podnošenje Zahtjeva je 30. rujna 2024. godine.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

Skip to content